home
season 03
my profile
basketball journal
basketball overseas
best calling cards
basketball shopping
Hardwork.does.it ::Basketball and Beyond
 

Basketball and Beyond is a site dedicated to inform basketball players worldwide the advantages of playing basketball and practically any sport. The experiences that a person can endure are invaluable and rewarding at any level of competition.

 

Sylita viihtyy Suomessa


Sylita viihtyy Suomessa

FL
Pasi Rakkolainen

Forssan Alun sentterinä koripalloilun naisten SM-sarjassa pelaava Sylita Thomas viihtyy Suomessa jo kolmatta kautta. USA:n itärannikon tuntumasta Petersburgista Virginian osavaltiosta kotoisin oleva Thomas pelasi kaksi edelliskautta Äänekosken Huimassa, mutta siirtyi täksi kaudeksi Alkuun.

Thomas oli kesällä Suomessa jo valmiina ja yhden näyttöharjoituksen jälkeen Alku oli halukas pestaamaan naisten SM-sarjan viime kauden korikuningattaren.
- Olen saanut Suomessa paljon ystäviä ja pidän täkäläisestä luonnosta, perustelee Thomas täällä viihtymistään.

Kova korintekijä viihtyy edelleen myös pelikentällä. Viime kaudella hän voitti Huiman paidassa SM-sarjan korintekijätilaston 23,2 pisteen ottelukeskiarvolla, mutta tänä syksynä hän on pistänyt Alussa vielä paremmaksi tehtyään tähän mennessä 24,8 pistettä per peli. Lukema riittää tällä hetkellä SM-sarjan pistepörssin kakkossijaan, kun Hongan Aneta Kausaite on mättänyt parhaimmillaan jopa 50 pisteen saaliita.

Thomas on hyvin esillä myös muissa tilastoissa: hän on SM-sarjan paras heittojen torjuja, neljäntenä levypalloissa ja kahdeksantena pallonriistoissa.
Thomas on kauteensa tähän asti melko tyytyväinen, mutta uskoo tarpeen tullen kykenevänsä vielä parempaankin. Sama pätee koko joukkueeseen.

"Pärjäämme kärki-joukkueillekin"

- Jos joukkue pysyy terveenä, uskon että meillä on mahdollisuuksia pärjätä parhaimmillekin joukkueille. Meillä on vähän pelaajia, mutta erittäin hyvä joukkuehenki, Thomas kuvailee Alun kokoonpanoa, jossa on tällä hetkellä vain kahdeksan pelaajaa.
- Yhteenkään loukkaantumiseen meillä ei ole varaa.
Thomasin rooli Alun sentterinä on melko samanlainen kuin edelliskausina Huimassa. 185-senttinen Thomas pelasi keskushyökkääjänä jo yliopistovuosinaan Georgetownin yliopistojoukkueessa. Pelityyliltään hän sopisi kuitenkin paremmin laitahyökkääjäksi ja siellä hän haluaisi itsekin pelata.
- Olen joutunut sekä yliopistojoukkueessa että täällä Suomessa sentteriksi, kun joukkueissa ei ollut muita pitkiä pelaajia. Olen jo tottunut sentterin paikalle, vaikka haluaisinkin mieluummin laitaan.

"Sarja viime kautta kovatasoisempi"

Alku on nihkeän sarja-avauksen jälkeen päässyt hyvään vauhtiin ja on ottanut nyt kolme peräkkäistä voittoa. Alun kyvyt joutuvat tosi testiin lähimmän viikon sisällä, kun sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvat EBT ja Honka tulevat Feeniksin parketille.
Thomasin mielestä naisten SM-sarja on hieman viime kautta kovatasoisempi.
- Sarjassa on nyt viisi kuusi hyvää joukkuetta eikä juuri heittopusseja.
Tämän kuun lopulla 24 vuotta täyttävän Thomasin aika kuluu Forssassa koripalloilun ohella opiskelun merkeissä. Hän aloitti tässä kuussa IT-suunnittelijan tietotekniikkakurssin Forssan aikuiskoulutuskeskuksessa.
- Tietokoneala on minulle tuttua jo yliopistosta, Thomas kertoo.


Sylita Thomas
23 v. 185 sm

1999-00 Huima 19,8 pist/11,7 levyp.
2000-01 Huima 23,2 pist/11,8 levyp.
2001-02 FoA 24,8 pist/12,5 levyp.

What to Expect

Before You Leave

Best Overseas Basketball Countries

Overcoming Homesickness Abroad

Cheap Ways to Call Home Overseas

Culture Shock and New Languages

Saving Money and Basketball Salaries

Shopping Away From Home

 


Related Stories, Articles & Links

          Tammikuu 14, 2001

    Tammikuu 25, 2001

      Helmikuu 20, 2001

     Maaliskuu 27, 2001

   Sylita viihtyy Suomessa


 

Sylita Thomas on tälläkin kaudella naisten SM-sarjan tehokkaimpia pelureita. (Kuva: Tapio Tuomela)